Necesitatea achiziționării unei saltele ce asigură o poziție corectă corpului

Asigurarea coloanei vertebrale

Așa cum știm deja, o saltea nepotrivită și poziția incorectă ce o oferă aceasta corpului poate împiedica șansa de a avea un somn relaxant și profund.

Iată de ce, uneori, ne putem trezi cu dureri de spate, iar calitatea și durata somnului nostru să fie redusă. Insuficiența de somn sau lipsa unei odihne calitative are un impact serios atât asupra sănătății fizice, cât și a celei psihice.

În momentul în care în timpul zilei simți o stare de somnolență, oboseală, ai dureri de spate, cap sau gât și îți este greu să te concentrezi înseamnă că corpul tău nu este susținut într-o poziție corectă.

În momentul în care coloana vertebrală este într-o poziție naturală, adică o poziție în care gâtul, partea mediană și partea inferioară a spatelui sunt într-o bună aliniere – plămânii pot înmagazina mai mult oxigen.

Mai mult oxigen favorizează circulația sângelui, care îmbunătățește funcționarea sistemului nervos și oferă o relaxare mușchilor și corpului, cât și reduce durerile de articulații. Pe când, mai puțin oxigen va stimula producerea de costisol și adrenalină, ce previne relaxarea corpului în timpul somnului.

De aceea, salteaua pe care dormi treebuie să posede caracteristica de a menține echilibrul structural și de nu crea puncte de presiune. În cazul în care nu beneficiați de un somn bun și relaxant, poți ajunge la dureri de spate și apnee în timpul somnului.