Saltea cu arcuri bloc sau arcuri individuale? Diferența între ele după confort și preț.

ARCURI BLOC VS INDIVIDUALEÎn acest articol vorbim despre diferențele între saltelele cu arcuri individuale și saltelele cu arcuri legate în blog. Principalele elemente care caracterizează acest tip de saltele sunt: elasticitatea saltelei, rezistența acesteia, și prețul de achiziție.

 

O saltea ortopedică cu arcuri individuale este mai confortabilă, cu o duritate medie, pe cînd cea cu arcuri clasice este mai dură, și cu o duritate mai sus de coificientul mediu.


Individualitatea saltelelor cu arcuri împachetate ține de faptul că sunt mai rezistente și mai elastice, iar zgomotul produs de aceste saltele ortopedice este redus
considerabil datorită protecției textile din jurul fiecărui arc individual.

Comparativ cu arcurile în bloc care sunt asemeni unei plase elastice, acestea nu au nici o legatură între ele. Chiar dacă un arc cedează în timp, celelalte nu sunt afectate și calitatea saltelei rămîne la nivel.

Avantajul acestei saltele este că permite o corectă distribuire corporală datorită faptului că arcurile preiau individual greutatea corpului.

A V A N T A J E:

  • Sunt rezistente,
  • Au o bună aerisire,
  • Iau forma corpului, iar în timpul mișcării se simte un efect de balansare.

Chiar dacă la ambele tipuri de saltele este prezentă marginea anti-lăsare și sistemul
de iarnă-vară, diferența apare în cazul huselor utilizate:

T I P  H U S Ă:

  • Huse care se detașează, pe fermuar,
  • Huse fixe cu bandă 3D de aerisire.

P R E Ț U L  S A L T E L E L O R:

Din cauza că procesul tehnologic a arcurilor individuale este mai complez, și implică mai multe costuri, prețul final de vânzare a saltelelor cu arcuri individuale este mai ridicat comparativ cu saltelele confecționate cu arcuri în bloc.

Pentru a testa ambele tipuri de saltele, nu ezitați să ne vizitați în magazinele noastre.