AFLĂ CUM SĂ ALEGI O SALTEA PENTRU CEL MAI DULCE SOMN

O saltea potrivit aleasă poate oferi acel somn dulce, relaxant și adînc de care ai nevoie.

Să alegi cea mai bună saltea pentru tine poate fi o sarcină obositoare.

Există atît de multe tipuri și mărimi, și avînd în vedere că este o achiziție majoră este important să fii pregătit înainte să te duci la magazin. Iată ce trebuie să iei în calcul:

1.    Sprijinirea coloanei vertebrale / flexibilitatea potrivită


Salteaua ideală este acea care se mulează după forma corpului, ceea ce este important pentru susținerea coloanei vertebrale, ca ea să rămînă într-o aliniere corectă, indiferent de poziția corporală adoptată. Cea mai bună alegere este și aici calea de mijloc, adică să nu fie nici prea tare, nici prea moale.

2.    Dimensiune
O saltea comodă este și o saltea cu dimensiuni potrivite, aceasta trebuie să fie exact după pat însă este bine de știut că doar o saltea mai mare cu 10 cm în înalțime decît tine și mai lată prin părți cu 15 cm va fi comodă și va oferi suficient spațiu pentru un somn dulce.
Majoritatea producătorilor de saltele pot oferi și produse la dimensiuni și chiar forme personalizate, la cerere.

3.    Aerisire. Ventilația și permeabilitatea buna sunt cele mai importante trasături ale saltelelor pentru un mediu igienic și curat. O saltea care nu miroase urît și este mereu uscată este garanția sănătății căilor respiratorii și a pielii tale, întrucît nu ofera mediul optim de dezvoltare a bacteriilor și acarienilor.

4.    Husa saltelei. Aceasta trebuie să fie plăcută la atingere din fibre naturala, cu posibilitatea de a fi spălate (huse detașabile).

Alege o saltea de calitate și bucură-te de un somn dulce și calitativ.