Saltea cu arcuri bloc sau arcuri individuale? Diferența între ele după confort și preț.

ARCURI BLOC VS INDIVIDUALEÎn acest articol vorbim despre diferențele între saltelele cu arcuri individuale și saltelele cu arcuri legate în blog. Principalele elemente care caracterizează acest tip de saltele sunt: elasticitatea saltelei, rezistența acesteia, și prețul de achiziție.

Necesitatea achiziționării unei saltele ce asigură o poziție corectă corpului

Asigurarea coloanei vertebrale

Așa cum știm deja, o saltea nepotrivită și poziția incorectă ce o oferă aceasta corpului poate împiedica șansa de a avea un somn relaxant și profund.

Iată de ce, uneori, ne putem trezi cu dureri de spate, iar calitatea și durata somnului nostru să fie redusă. Insuficiența de somn sau lipsa unei odihne calitative are un impact serios atât asupra sănătății fizice, cât și a celei psihice.

De ce să alegi salteaua din latex?

Saltele Latex

Unul dintre scopurile principale a omenirii este îmbunătățirea calității vieții.

Iată de ce, în orice aspect al vieții, se efectuează progrese tehnlogice, pentruca noi să ne bucurăm din plin de produse ce ne satidfac pe deplin necesitățile. Un aspect în care se fac îmbunătățiri este și calitatea somnului. Somnul depinde în mare parte de factorii ce îl influiențează, cum ar fi: tipl saltelei și somierei alese, modul de susținere a acesteea și diverse alte caracteristiclei s-au dezvoltat diverse tehnologii.

Cum să alegi salteaua pentru copilul tău

Alegere saltele copii

Salteaua copilului este o achiziție destul de importantă pentru sănătatea acestuia, astfel încât organismul său este în creștere.

De aceea, salteaua pentru copil trebuie să fie confortabilă, calitativă și să asigure un suport corespunzător întregului corp. La fel există și alte criterii de care trebuie să ții cont atunci când procuri o saltea pentru copilul tău. Iată care sunt aceste criterii:

Întreținerea saltelelor memory

Saltele Memory Intretinere

Spuma de memory este un material dezvoltat de NASA în anii 60.

Aceasta avea rolul de a diminua presiunea exercitată asupra corpui astronauților în timpul decolării și deja la începutul anilor ’90, acest material a fost încorporat și în componența saltelelor. În acest mod a fost creată o saltea moale, ce preia forma corpului, fiind nu doar confortabilă, dar și calitativă.

Saltele MemoPocket - Caracteristici

Saltea Memo Pocket

Cum știm deja, există o varietate enormă de saltele ce se clasifică în saltele cu arcuri și saltele fără arcuri.

Pe lângă saltele cu arcuri simple Bonell și cele individuale Pocket, putem găsi și saltele MemoPocket.

Asigurarea unui somn liniștit prin respectarea unor sfaturi

Somn linistit

Somnul este un lucru extrem de important pentru sănătate.

Pentru a avea parte de acesta și pentru a-ți asigura o noapte liniștită și odihnitoare, fiecare din noi trebuie evite și să respecte unele lucruri ce nu îți permit să adormi liniștit.

De aceea, iată câteva sfaturi ce te pot ajuta.

Avantaje și dezavantaje ale saltelelor memory

Saltea memory

Saltelele cu memory sunt saltele din spumă vascoelastică.

Acestea au apărut pentru prima dată în 1966 în cadrul unui proiect controlat de NASA, după care s-au dezvoltat pe piață. În ziua de astăzi, acestea sunt în topul alegerilor a multor persoane. Ca și orice tip de saltele, saltelele cu memorie au atât avantaje, cât și dezavantaje.

Saltelele fără arcuri

saltea spuma

Saltelele fără arcuri, ce au la bază spumă s-au dezvoltat în urma cercetărilor organizate de NASA, spuma fiind utilizată pentru protejarea astronauților de presiune.

După aceea, acestea au fost confecționate și vândute peste tot în lume.

Caracteristicile saltelelor cu arcuri bloc cu înălțimea de 30 cm

Saltea bloc 30 cm

La fel ca și celelalte saltele cu arcuri Bonell, caracteristicile saltelelor cu arcuri bloc la înălțimea de 30 cm au unele aspecte asemănătoare.

De exemplu, saltelele cu arcuri Bonell au la bază arcuri cu grosimea de 2,2 mm și diametrul de 72 mm. Acestea sunt legate printr-o sârmă lecuidală ce are grosimea de 1,4 mm, ceea ce oferă o rezistență maiînaltă în timp.

Acarienii – pericolul invizibil

Saltea

Probabil mulți dintre noi deja știu că cele mai mari probleme dintre alergeni, o cauzează acarienii.

Aceste microorganisme pot fi găsite în saltele, draperii, covoare, etc. Într-o saltea aceștia pot fi găsiți într-un număr de 1-2 milioane.

Necesitatea protejării saltelei de pat

Necesitatea protejarii saltelei

Salteaua de pat reprezintă un aspect important în confortul și liniștea din dormitor.

Fiind aleasă corect, aceasta oferă un suport adecvat corpului tău și o odihnă de calitate noapte de noapte. Însă, există un lucru de care mulți dintre noi nu țin cont, și anume: protejarea saltelei.

Condiții pentru procurarea celei mai bune saltele de pat

Conditii alegere saltea

Atunci cînd alegem o saltea, fiecare dintre noi trebuie să urmeze anumite sfaturi care te vor ajuta să achiziționezi cea mai perfecta saltea.

Aceasta îți va oferi un somn complet și relaxant și nu îți va afecta negativ sănătatea.

Deci, atunci cînd îți dorești să procuri o saltea de pat ține cont de următoarele condiții, cum ar fi:

Avantajele procurării unei saltele cu arcuri

Avantaje saltele cu arcuri

În ziua de astăzi, saltelele cu arcuri au apărut într-o diversitate înaltă de modele care ne pot oferi fiecăruia dintre noi o noapte relaxantă și odihnitoare.

În acest mod, odată cu dezvoltarea noilor tehnologii, fiecare model de saltea apărut nou vine cu un număr imens de avantaje și invenții, însă cîteva dintrea ceste avantaje rămîn neschimbate indiferent de tipul sau celelalte componentr ale acesteia. Deci, iată cîteva avantaje ale saltelelor cu arcuri.

Saltelele potrivite persoanelor supraponderale

Saltele perfecte

O întrebare frecventă pe care o poți întîlni în momentul alegerii saltelei ortopedice este:

Care este salteaua ce se potrivește persoanelor supraponderale?

Deci, în momentul alegerii saltelei ortopedice, un criteriu de care nu ar trebui să uiți este greutatea. În cazul cînd greutatea corporală ajunge la 100 kg și peste, atunci trebuie de acordat o atenție deosebită alegerii saltelei.

Efectele achiziționării unei saltele prea tari

Efectele achizitionarii unei saltele dure

În ultimul timp, tot mai multe persoane preferă să doarmă pe o saltea tare, din motivul că aceasta are un șir de avantaje și plusuri.

O saltea tare este recomandată pentru reducerea și tratarea anumitor afecțiuni ale spatelui, precum și persoanelor cu o greutate corporală înaltă. Din acest tip de saltele fac parte saltelele cu arcuri bloc, saltelele cu arcuri si latex, saltelele din poliuretan, etc.

Efectele achiziționării unei saltele prea moi

Achizitionare saltele moi

În funcție de dorințele și necesitățile personale, fiecare persoană optează pentru achiziționarea unei saltele cu o anumită duritate.

Astfel, printre saltelele ce asigură un somn calitativ și sănătos se numără saltelele tari, medii și cele moi. Pe lîngă aceste 3 tipuri, pe piață poți întîlni saltele ce sunt prea moi sau prea tari. Achiziționarea unor astfel de saltele pot avea efecte destul de negative asupra sănătății și calității somnului tău. De aceea, astăzi vom vorbi despre saltelele prea moi și efectele acestora asupra corpului nostru.

Recomandări privind întreținerea unei saltele din Latex

Intretinerea saltelei latex

Toate saltelele, indiferent de structura acestora, necesită o îngrijire și o întreținere a proprietăților acesteea.

Însă, fiecare saltea necesită atît metode comune de curățare și menținere, cît și alte acțiuni ce se potrivesc doar unui anumit model sau unui număr limitat de tipuri de saltele.