CARE ESTE GROSIMEA MINIMA A SALTELELOR PENTRU PATUCURI

Saltelele pentru copii trebuie în primul rînd să fie confortabile şi să asigure un vis şi somn plăcut, ani la rînd.  Dar asta nu este principala calitate a saltelei, aceasta trebuie să ofere şi siguranţă totală copilului tău,  materialele din care este produsă salteaua să fie de calitate, naturale şi antialergice. De-asemenea salteaua  nu trebuie să fie prea înaltă ca nu cumva copilul să cadă din pătuc. În plus saltelele ortopedice pentru copii  trebuie  să respire şi să elibere tensiunile, special pentru corpurile aflate în creştere,  dar să aibă şi husă detaşabile care să poată fi spălate  şi să rămînă mereu proaspătă.

Înălţimile minime pentru pătucurile pentru nounăscuţi pot varia de la un model de saltea la altul.   Dacă optaţi pentru saltele din arcuri atunci pentru copii se recomandă înălţimi precum 15, 18, maximum 20, înălţimea  minimă a saltelelor din arcuri  putînd fi de 13 cm.
În schimb dacă optaţi pentru saltele ortopedice  din poliuretan atunci înălţimile potrivite pot fi  de minim 5, 8 si 10 cm.
Pentru a face o algere potrivită totul depinde de preferinţele şi necesităşile dvs. şi a copilului. Şi nu uitaţi că o saltea ortopedică pentru copii de caltate este fundamentul  sănătăţii şi dezvoltării normale.