TIPURILE DE SALTELE SI COMPONENTA LOR

Doriti să cumpăraţi o saltea ortopedică? Si inca nu prea cunoasteti detalii despre ele? Uite ca aici va prezentam careva generalitati despre saltelele ortopedice.

E bine stiut ca in prezent pe piaţă există o mare varietate de saltele şi producători ce fac alegerea ta să fie una dificilă.  Saltele cu bloc de arcuri Bonnell sau saltele cu arcuri impachetate individual,  saltele fără arcuri sau saltele cu arcuri, saltele clasice sau saltele cu sistem vară-iarnă? 

Haideţi  să facem o alegere.
Din ce este formată o saltea ortopedică:
1.    Blocul de arcuri
Unele din cele mai populare şi actuale saltele ortopedice sunt saltelele cu arcuri independente sau saltele cu arcuri împachetate.  În acest bloc, fiecare arc este împachetat într-o pînză şi funcţionează  autonom (individual).  Blocul din arcuri individuale  este alcătuit din o mulţime de arcuri, fiecare în săcuşorul său,  care susţin fiecare muşchi al corpului dvs.
Saltelele ortopedice cu bloc de arcuri tip Bonnell au la bază arcuri unite între ele, împletite de jur împrejur. În general astfel de bloc conţine peste 100 de arcuri pe m.p.  Saltelele cu arcuri tip Bonnel sunt cu două feţe, astfel se recomandă rotirea saltelei  de 3-4 ori pe an, pentru a mări perioada de viaţă.
Încă un tip de saltele ortopedice sunt saltelele fără arcuri. Acest tip de saltele au la bază sau o fîşie mare, întreagă de poliuretan, sau mai multe fîşii, în dependenţă de înălţimea saltelei . De-asemenea se mai aplică şi alte straturi, foi de pîslă dură, lîniţă naturală tratată termic (sistem vară-iarnă).

2.    Materiale adăugătoare
Materialele, fîşiile de materiale adăugătoare se folosesc pentru  schimbarea  durităţii, fermităţii saltelei,  duratei de viaţă şi confortului .  În general  producătorii folosesc cel mai des următoarele materiale:
-    Pâsla -  un material foarte popular atît în mobilă cît şi în lumea saltelelor.  Are un cost ieftin şi o duritate medie. Reprezintă un amestec natural din lână şi bumbac.

- Poliuretan sau paralon – este un material sintetic, care are funcţia de a regla fermitatea, elasticitatea şi rigiditatea necesară saltelei. Poliuretanul este un material ecologic şi durabil. Poliuretanul de calitate se foloseşte la producerea saltelelor mai mult de 10 ani. - Husa saltelei – protejează salteaua de umiditate, praf şi deteriorare. Husele din materiale de înaltă calitate, precum bumbac nu produc alergie copiilor mici şi persoanelor alergice. Datorită husei veţi mări perioada de viaţă a saltelei, veţi păstra exteriorul ei şi veţi proteja sănătatea dvs.