CARE SUNT CAUZELE APARITIEI DURERILOR DE SPATE

Foarte mulţi dintre noi se intilnesc cu problema durerilor de spate. Şi la toţi apare întrebarea :„Care este cauza aparţiei durerilor de spate?”. Sunt mai mute cauze de apariţie,iată care ar fi principalele:

- Modul de viaţă sedentar. Este bine ştiut că lipsa mişcării slăbeşte muşchii spatelui, astfel aceştea nu pot susţine spatele şi apar durerile.
- Salteaua şi perna. O saltea neortopedică, necalitativă nu va oferi suportul corect şi necesar coloanei tale vertabrale. Ai nevoie de o saltea potrivită pentru tine, conform necesităţilor tale. Fie că merge vorba de o saltea cu arcuri sau una fără arcuri, o saltea cu memore sau o saltea cu sistem vară iarnă etc. Salteaua fiind un element principal în prevenirea durerlor de spate, permiţînd întreg corpului să se relaxeze în timpul nopţii.
- Activităţi. O mulţime de activităţi de ridicare a greutăţilor, sau activitate de lungă durată în poziţia de aplecat pot pune coloana vertebrală în pericol.

- Stresul. Stresul poate la fel fi un factor de apariţie a durerilor. Acesta încordează muşchii ceea ce limitează flexibilitatea acestora şi afectează funcţionalitatea coloanei.
- Poziţia incorectă. O postare sau o poziţie îndelungată necorectă poate duce la extenuare musculară.
- Greutate corporală în exces. Aceasta poate aduce efecte grave, pune presiune pe zona lombară şi poate creste riscul dezvoltării premature a osteoporozei.
- Sarcina. Bebeluşul creşte presiunea asupra zonei lombare şi poate modifica pozitionarea ligamentelor în regiunea pelviană, ceea ce creeaza discomfort şi dureri.
- Vârsta. Este un factor care aduce dureri de spate. Pentru prevenirea acestor dureri sau diminuarea lor la minimum nu uita să foloseşti perne şi saltele ortopedice care să-ţi permită să ai un somn relaxant şi liniştit.

Acestea ar fi principalele cauze. Ai grijă de sănătatea ta şi a celor din jur.