TIPURI DE SISTEME DE VENTILARE LA SALTELE

Ventilarea la saltele este un element foarte important și de obicei este prezent în husele acestora.

Aceasta permite ca aerul să circule în saltea, ca aceasta să se aerisească și să fie mereu proaspătă. În general sunt două tipuri de sisteme de ventilare în dependență de tilpul de saltea.

Sistem de ventilare prin butoni de aerisire pentru saltelele ortopedice

– acest sistem este specific saltelelor ortopedice de tip BonnelL. Se caracteririzează prin prezența a patru butoni de aerise prin părțile laterale. Este un sistem bun și eficient anume la aceste tipuri de saltele deoarece în saltele mereu circulă aerul.

Sistem de ventilare pentru saltele tip Pocket (saltele cu arcuri individuale). La aceste saltele aerul circulă greu din cauza densității arcurilor și a săcușorilor în care este îmbrăcat fiecare arc.

Astfel este nevoie de un sistem de ventilare mai ieficient. Acest sistem de ventilare se caracterizează printr-o fîșie de material tip plasă cu găuri care este pus în părțile laterale a saltelei de jur împrejur.

Pentru o aerisire și mai eficientă optați pentru saltele cu huse detașabile pe care să le puteți scaote și spăla ori de cîte ori veți dori. Astfel veți avea parte de o saltea curată și confortabilă.