PRO SAU CONTRA SALTELELOR CU SPUMA?

Despre ce spumă merge vorba atunci cînd vorbim despre saltelele cu spumă? Este vorba de o spumă poliuretanică sau vasco-elastică denumită astfel datorită proprietăților sale fizice. Saltelele cu spumă sau așa numitele și saltele Memory sunt saltele de ultimă generație și au în adresa lor atît laude cît și contraverse.

Spuma vasco-elastică mai este denumită și Memory Foam și este un material dezvoltat încă în anii 60 de către NASA.
Contraversele acestui tip de saltele se referă la faptul că acest material este ușor inflamabil și unii spun că persist în primele zile un miros specific. Acest miros dispare cu timpul, el fiind unul inociv.

 

Avantajele saltelelor cu spumă însă se referă la faptul că spuma are proprietăți de a se adapta perfect după forma corpului, poate favoriza circulația sanguină și poate reduce presiunea mușchilor. Astfel cei ce au dureri de spate se vor bucura de o ameliorare considerabilă, iar cei ce sunt sănătoși se vor bucura de un confort maxim și un somn odihnitor.

În plus spuma poliuretanică ajută la alinierea corectă a coloanei vertebrale indiferent de poziția în care dormim de obicei, fie una din părțile laterale, fie burtă sau spate.

Deși prețul saltelelor cu spumă vasco-elastică este mai mare decît a saltelelor ortopedice standarte, avantajele și confortul pe care îl aduc este unul bine intemeiat.