PROPRIETĂȚI DE CALITATE A SALTELELOR ORTOPEDICE

Calitatea unei saltele în totalmente influențează calitatea somnului tău. O saltea de calitate va avea beneficii pentru sănătatea ta va permite o bună circulație a aerului și va elimina total umiditatea și căldura corporală. Procurarea unei saltele este o achiziție importantă, alege saltele de la producători cu experiență mare pe piață și cu un proces calitativ de fabricare. Evită cumpărarea unei saltele dacă nu ai informații despre producător sau dacă nu ți se oferă detalii legate de calitatea materialelor folosite și nu poți proba calitatea și durabilitatea acesteia.

Calitatea unei saltele este caracterizată de următorii factori:
-    Calitatea materialului exterior, calitatea husei
-    Calitatea straturilor interioare, calitatea umpluturii saltelei
-    Înălțimea saltelei
-    Fermitatea saltelei

De-asemenea calitatea saltelei depinde și de dimensiuni, alege o saltea dublă sau de o persoană  astfel încît să fie exact potrivită pentru tine.

Lungimea saltelei si somierei
Se alege în funcție de înălțimea ta. Salteaua și somiera de pat trebuie să fie cu cel puțin 15 cm mai mari decît înălțimea ta, astfel încît picioarele tale să nu depășească patul. Alege o saltea de 200 cm dacă ai înălțimea peste 1,75 m.

Lățimea saltelei si somierei
Noaptea ne rotim de aproximativ 40 de ori, astfel lățimea saltelei este foarte importantă. Îți recomandăm ca pentru doi adulți să alegi o saltea cu dimensiunea de cel puțin 160 x 200 cm.

Alege o saltea de calitate și potrivită pentru necesitățile tale și bucurăte de un somn liniștit.