CUM MĂREȘTI DURATA DE VIAȚĂ A SALTELEI

Durata de viață a unei saltele poate fi crescută respectînd niște cerințe elementare. În plus, aceste cerințe sunt un beneficiu și pentru menținerea sănătății.

Pe lîngă sfaturile pe care le primești de la consultant atunci cînd achiziționezi salteaua, pentru ați proteja salteaua de uzare rapidă trebuie să urmezi și următorii pași:

1. Umiditatea din camera – o umiditate prea ridicată poate duce la “îngreunarea” saltelei, la apariția acarienilor și la pierderea caracteristicilor inițiale ale acesteia.

 

2. Aerisirea camerei – se recomanda să aerisești zilnic camera cel puțin 15 minute pentru ca salteaua să respire și să nu mucegăiască.

3. Temperatura din camera –un factor important în special pentru saltelele Memory Foam, se recomandă păstrarea unei temperature constant calde, pentru a evita pierderea elasticitatii saltelei.

4. Modul de instalare a saltelei – dacă pui salteaua incorect, riști să dormi inconfortabil, și să deteriorezi salteaua într-un timp foarte scurt.

5. Suprafața pe care este așezată salteaua – suprafața pe care se așează salteaua trebuie să fie dreaptă, poți opta pentru o bază din lamele ortopedice, sar și pentru una din fîșie lemnoasă.

În funcție de caracteristicile fiecărei saltele, este indicată atît rotirea acesteia cît și învîrtirea ei de cel puțin două ori pe an, pentru a nu aparea denivelări în anumite zone.
Salteaua este un bun factor pentru sănătatea ta, nu o jucărie pentru copii. Din această cauză nu-i lăsați să sară pe pat, pentru că arcurile și straturile de poliuretan se pot deteriora, iar somiera se poate rupe.

Ai grijă de salteaua ta corespunzător și te vei bucura de ea mulți ani la rind.