TIPURI, MODELE, CARACTERISTICI ALE SALTELELOR ORTOPEDICE

Atunci cînd dorești să procuri o saltea recomandat este să mergi în magazinele de specialitate.

Doar acolo vei putea primi informații detaliate despre preț, perioada de garanție, duritatea (medie, semitare, fermă etc.), înălțimea și alte dimensiuni, greutatea suportata și, poate cel mai important, detaliu despre materialele din care este confecționată și ce beneficii aduce  salteaua dorită.

Pe piață puteți găsi o mulțime de modele de saltele. Iată cîteva dintre acestea:

-    Saltea Ortopedica clasică - are cel mai bun raport calitate - preț. Majoritatea saltelelor ortopedice clasice sunt fabricate din arcuri Bonell. Peste care, producătorii pun alte materiale care îi sporesc gradul de confort, menținînd în același timp și calitațile ortopedice. Aceste saltele la preferință pot fi dotate cu sistem vară-iarnă, care oferă mai multă căldură în anotimpul rece datorită materialelor izolante din care este confecționată - și o față de vară - unde circulația aerului este mai bună, oferind astfel senzația de răcoare.

-    Saltelele pocket – saltele ortopedice cu arcuri independente. Beneficiul adus de aceste saltele este că într-un pat de două persoane, niciuna nu este deranjată de mișcările celeilalte.

-    Alt gen de saltele orortopedice foarte confortabile sunt cele care au în componență și o fîșie de spumă memory. Aceasta spuma memory foam că se mulează după corp,oferă confort și înlătură punctele de presiune.

Cînd cauți o saltea ortopedică, principalul obiectiv este să fie confortabilă, probează toate variantele disponibile și alege varianta cea mai bună pentru tine.