SALTELE – DE CARE SI CUM ALEG?

Oferta de saltele de pe piata este destul de larga si nu intotdeauna stim care saltea este alegerea cea mai potrivita pentru noi.

Decizia de a alege un model sau altul de saltea depinde de citiva factori precum greutatea ta, pozitia in care dormi si temperatura.

Saltelele sunt de mai multe tipuri (spuma poliuretanica, latex, memory foam, arcuri, etc.) cu grade diferite de fermitate.

In plus si preturile variaza: intre un model simplu, clasic si unul foarte sofisticat de lux poate aparea o diferenta mare. Iata citeva sfaturi care speram sa te ajute:

Cum dormi? Daca dormi pe spate sau pe burta cea mai buna alegerea pentru tine ar fi o saltea ferma. Daca dormi pe o parte, alege o saltea cu o fermitate mai mica, care va elimina punctele de presiune de la umar si coapse Ce greutatea ai? Daca ai o greutate mai mare trebuie sa alegi o saltea dura, aceasta iti ofera o sustinere mai buna. Intr-o saltea moale te vei afunda foarte mult, iar spatele tau va lua forma unui hamac astfel vor aparea dureri de spate. Daca ai o greutate normala vei avea nevoie de o saltea mai flexibila, care sa se adapteze formei corpului tau pentru a putea repartiza mai bine greutatea. Nu suporti temperaturile extreme? Daca ti-e cald, transpiri mult saltelele cu sisteme de aerisire si din materiale precum bumbacul sunt o alegere mai buna, deoarece se aerisesc mai bine. Daca nu suporti frigul trebuie sa stii ca modelele cu spuma memory foam pastreaza mai bine caldura. Daca suferi de alergie la praf sau de astm alege saltele cu husa detasabila si din materiale naturale tratate impotriva bacteriilor.