Porolon ori spuma poliuretanica? Explicatie.

Majoritatea producatorilor de saltele ortopedice folosesc la fabricarea acestora spuma poliuretanica.

Aceasta spuma este folosita pe scara larga multumita caracteristicilor sale.

Care este motivul ca acest tip de saltele se bucura de popularitate?

Posibil ca din cauza pretului accesibil, durabilitatii si confortului.

Spuma poliuretanica este folosita atit pentru saltelele pe baza de blocuri de arcuri , ca un strat de confort cu o rigiditate optima medie, cit si la saltelele fara arcuri, unde se fabrica doar din spuma poliuretanica sau combinata cu alte straturi de materiale.

Cu toate acestea, la multi cumparatori saltelele din spuma poliuretanica continua sa proavoace neincredere din cauza asocierii cu saltele vechi fabricate dupa tehnologii invechite, unde straturile de spuma numite (porolon), aveau o durata de rezistenta foarte mica.

Deci care este difeneta?

Porolon – este numele unei companii norvegiene, care in anii 70-80 produceau spuma artificiala. Acel material era de calitate slaba si se uza repede in timp.

Spuma poliuretanica din zilele noastre se aseamana cu spuma artificiala doar la aspect, la calitate sunt total diferite.

Fabricata dupa noile tehnologii, spuma poliuretanica este flexibila, elastica, confortabila, compusa din 90 % aer nu este deloc toxica, nu mentine umezeala in interior, are proprietatea de aeresire.

Saltelele fabricate din spuma poliuretanica nu sunt predispuse la putrezeala, in ele nu se gasesc adapost parazitii si alte microorganisme.

Daca aveti dubii in alegerea unei saltele si aveti nevoie de sfatul unui specialist, nu ezitati sa contactati consultantii nostri.