Cum să alegi salteaua pentru copilul tău

Alegere saltele copii

Salteaua copilului este o achiziție destul de importantă pentru sănătatea acestuia, astfel încât organismul său este în creștere.

De aceea, salteaua pentru copil trebuie să fie confortabilă, calitativă și să asigure un suport corespunzător întregului corp. La fel există și alte criterii de care trebuie să ții cont atunci când procuri o saltea pentru copilul tău. Iată care sunt aceste criterii:

 - Alegerea unei dimensiuni corecte potrivite patului. Astfel, vei evita apariția spațiului liber ce poate provoca diverse accidente sau procurarea unei saltele prea mari.

- Duritatea saltelei trebuie să fie una potrivită (dură,mediu-dură,etc) și în niciun caz moale. Aceasta poate duce la afundarea corpului în saltea și în cele mai grave cazuri la sufocare.

- Modul de aerisire a saltelei trebuie să permită o bună circulație a aerului în interiorul saltelei. În cazul saltelelor cu arcuri acest lucru se face cu ajutorul butonilor de aerisire.

- Husa este la fel un criteriu important. Există modele a căror husă este nedetașabilă, dar și cele la care husa poate fi scoasă oricând. Însă, pel ângă aceasta salteua merită și o protecție anti-lichidă, adică o husă impermiabilă.

- Calitatea materialului trebuie să fie foarte bună, așa cum pielea copiilor este foarte sensibilă.

- Elasticitatea la fel este un factor important. Apasă cu mâna pe saltea, iar cu cât mai repede aceasta își revine la forma sa initial cu atât este mai bună.

- Asigură-te și citește condițiile certificatului de garanție.

În cazul că doriți mai multe detalii sau aveți careva întrebări, nu ezitați să ne contactați!