CUM SA AI UN SOMN SANATOS?

Somnul este cel ce face ca organsmul să se odihnească şi să prindă la puteri pentru o nouă zi. Din păcate în ziua de azi tulburările legate de calitatea somnului afectează multe persoane.
Iată ce trebuie să i-ei în vedere pentru a avea un somn liniştit şi să te trezeşti în cea mai bună formă.
În primul rînd ai nevoie de o saltea ortopedică de calitate. Aceasta în mare parte îţi va asigura confortul în timpul nopţii. Salteaua trebuie să-ţi susţină spatele în poziţia corectă şi să fie din materiale de calitate.

Saltelele cu arcuri din oţel sunt cele mai indicate. Pentru a mări durata de viaţă a saltelei nu uita să întorci pe partea cealaltă odată la două luni salteaua.
De-asemenea pentru un somn sănătos respectă un orar. Este foarte important şi indicat de către medici ca să ai un orar constant de culcare şi trezire. Astfel vei avea parte de energie maximă şi performanţe.

Nu uita şi de o masă echilibrată. Pentru cină optează pentru o mîncare cît mai lejeră, deoarece o mîncare grea îţi va tulbura somnul.
Aeriseşte bine dormitorul. Temperatura ideală pentru dormitor este de 18 C˚ Deschide fereastra şi lasă ca aerul proaspăt să pătrundă în cameră.
Trage jaluzelele, draperiile şi împiedică pătrunderea oricărei surse de lumină. Intunericul din camera te va ajuta sa dormi mult mai profund.
Şi nu uitaţi „Un somn sănătos într-un corp şi minte sănătoasă!