ISTORIA SALTELELOR

Saltelele ortopedice nu numai că sunt o parte importantă a dormitorului, ce oferă confort şi un somn liniştit. De fapt saltelele au oferit susţinere şi odihnă încă de la apariţia lor. Deşi cu trecerea timpului materialele saltelei diferă totuşi acestea au reprezentat de-a lungul istoriei acel obiect căutat care ar oferi un mod confortabil de a dormi noaptea.
Pentru început saltelele în perioada neolitică au apărut ca necesitate a omului de a nu dormi pe pămînt. Astfel aşa zisele saltele erau făcute din frunze, crengi etc.
Apoi au urmat saltelele umplute cu paie, pene acoperite cu ţesături de mătase de calitate superioară. Abia în secolul al XVII-lea saltelele au început să fie umplute cu bumbac, lâna şi acoperite cu pânză de in.

Ultima perioadă din istoria saltelei se bazează pe obţinerea confortului şi unui somn sănătos. Astfel au apărut în 1871 saltelele pe bază de arcuri, iar în 1990 au apărut saltelele din spumă memory foam (material inventat de NASA în '70).
Cu ajutorul tehnologiilor de astăzi am ajuns să avem un somn şi o odihnă sănătoasă, am atins o mai bună calitate a vieţii şi o mai bună modalitate de a avea o noapte bună.
În prezent cele mai bune saltele sunt: saltelele cu arcuri, saltelele din poliuretan şi saltelele memory.
Trăiţivă istoria vieţii frumos, dormind pe o saltea ortopedică de calitate!