AFLA CUM ITI AFECTEAZA SANATATEA FELUL IN CARE DORMI?

Calitatea somnului este în mare parte influenţată de poziţia în care dormim de obicei.

Deşi obişnuim să ne mişcăm des în timpul nopţii, totuşi majoritatea dintre noi dorm în poziţia preferată. 

SalteaOrtopedică.md vine cu o lista de efecte pozitive și negative în funcție de poziția de somn, deasemenea venim cu cîteva recomandări privind saltelele potrivite pentru fiecare, luînd în considerația poziția de dormit.

Dormitul pe spate.

Este una din cele mai bune şi mai sănătoase poziţii de somn. Este o poziţie ideală pentru doamne şi domnişoare deoarece pe lîngă sănătate, dormitul pe spate ajută şi la păstrarea frumuseţii. Însă dormitul pe spate poate cauza şi apariția sforăitului în timpul somnului, medicii recomandă celor care suferă de acest sindrom să doarmă pe o parte. Saltelele recomandate sunt saltelele ortopedice pe bază de arcuri sau spumă vasco-elastică (saltele memory). Acestea oferă suportul adecvat coloanei datorită fermităţii acestora.

Dormitul lateral.
Dormitul pe partea stîngă este cunoscut ca fiind benefic împotriva multor boli de spate, ajutînd la diminuarea durerilor de spate. Pentru viitoarele mămici este indicat dormitul pe partea laterală şi anume stînga, deoarece îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. Medicii recomandă pentru cei care dorm lateral să combine dormitul pe partea stîngă cu partea dreaptă.
Saltelele recomandate sunt saltelele fără arcuri, saltelele memory foam, precum şi saltelele cu arcuri individuale. Aceste saltele elimină punctele de presiune a spatelui  şi ajută la alinierea corectă a coloanei vertebrale.

Dormitul pe burtă
Este o poziţie de somn nerecomandată de specialiști. Susținerea necorespunzătoare a coloanei vertebrale poate duce la dureri de spate, dureri de gît, deasemenea această poziție face posibilă apariția sforăitului. Dacă totuşi dormi pe burtă cele mai recomandate saltele sunt saltelele cu memory. Aceaste saltele sunt moi şi nu dăunează formei coloanei.
Contactează-ne şi comandă salteaua potrivită pentru tine!