CE SUNT ACARIENII? Acarienii din saltea.

Află ce sunt acarienii, și cât de periculoși fi atunci când achiziționezi o saltea de mâna a doua!

De fapt noi nu dormim singuri în pat, nu este vorba de partenerul sau partenera de lângă noi, ci de milioanele de microorganisme ce se află pe salteaua dvs. sau pe aşternuturi.

Unele din aceste microorganisme sunt şi acarienii. Acarienii sunt organisme mici, uneori chiar microscopice, care trăiesc şi se înmulţesc în atmosferă caldă şi umedă. Acarienii se găsesc în saltele, covoare, perne, jucării de pluş şi chiar haine. Durata medie de viaţă a acarienilor, la masculi este de aproximativ 10-19 zile , iar la femelă este de 70 zile, depunînd cite 60-100 de ouă în ultimile 5 săptămîni de viaţă. Acarienii trăiesc hrănindu-se cu fire de păr, unghii, piele etc. În general pe o saltea simplă se întîlnesc cca 1.000.000 de acarieni.

Acarienii pot cauza alergii, astm, astfel este necesară o igienă constanta  şi o saltea a patului de calitate. Totuşi există cîteva metode şi soluţii de a scădea numărul de acarieni.
Schimbaţi salteaua veche cu  una nouă. La achiziţionare asiguraţi-vă că salteaua este din materiale de calitate, antialergice , dotată cu aerisire şi husă detaşabilă. Spălaţi săptămînal lenjeria de pat şi aşternuturile la o temperatură de peste 60 ˚C. Iar husa saltelei cel puţin odată în lună. În cameră menţineţi o temperatură mai mică de 20˚C, utilizaţi substanţe antiacariene şi aspiratoare speciale.
Aveţi grijă de sănătatea dvs., iar în cazul în care va-ţi hotărît să achiziţionaţi o saltea nouă,  nu ezitaţi să ne vizitaţi.
Cu drag SalteaOrtopedică.md