CARE SUNT CELE MAI GRAVE GREȘELI PE CARE POȚI SĂ LE FACI CÎND ALEGI O SALTEA

Atunci cînd merge vorba de alegerea unei saltele se fac o serie mare de greșeli. Cea mai comună greșeală este anume acea de a crede că salteaua trebuie să fie rigidă. Medicii recomandă anume saltele ortopedice care oferă susținere corectă a coloanei vertebrale și care să se adapteze flexibilității corpului.

În primul rind  cînd alegeți salteaua potrivită trebuie să o probezi. Pentru că o saltea potrivită poate să difere de la o persoană la alta.

Înălțimea minimă a unei saltele este de 16 cm; sub 16 cm salteaua nu garantează susținerea potrivită pentru menținerea coloanei vertebrala în poziția corectă.

De-asemenea mulți dau greș și cu dimensiunile saltelor, dacă te-ai hotărît să schimbi salteaua atunci ar fi bine să măsori salteaua veche trebuie măsurată lungimea, lățimea, dar și înălțimea saltelei. În cazul în care ai procurat un dormitor nou și ai nevoie de saltea măsoară cadrul patului fără să incluzi și grosimea marginilor de lemn. Ca și în cazul anterior este important să măsori pe lîngă lățime și lungime, inclusiv înălțimea cadrului de lemn.

Este bine de știut că cele mai des utilizate dimensiuni ale saltelei sunt: 180/200, 160/200, 140/200 și 80/190 cm.
Orice saltea a cărei lățime sau lungime nu se află în intervalele menționate, este considerată ca avînd o mărime nestandartă, astfel de saltele se execută la comandă. În ceea ce privește înălțimea saltelei nu exista mărimi standard.

În cazul în care ei în calcul cele scrise de mai sus, la sigur vei alege salteaua potrivită ca dimensiune și necesități.