AFLĂ CARE ESTE SECRETUL UNUI SOMN DULCE PENTRU COPIL. ALEGE SALTEAUA CORECT

Pentru că nou-născuții petrec o mare parte a zilei dormind, noi, părinții suntem obligați să le asigurăm cel mai dulce somn.

Din această cauză echipa SalteaOrtopedică.md vă oferă cîteva reguli pentru alegerea corectă a unei saltele pentru bebeluș:

-    Sprijinirea coloanei vertebrale corect.

O saltea ideală pentru copil trebuie să susțină ferm poziția întregului corp, să susțină toți mușchii, astfel încît aceștea să se poată relaxa și odihni. Este foarte important ca coloana vertebrală să rămînă dreaptă indiferent de poziția corporală adoptată.

 

-    Dimeniunea saltelei. Dimensiunile standarte a unei saltele pentru pătuc sunt de 60x120, iar grosimea de 10 sau 15 cm. Însă desigur sunt și excepții cînd pătucul poate cere o saltea cu dimensiuni nestandarte. Este bine să știi că salteaua trebuie să se potrivească exact după dimensiunea pătucului, o saltea prea mare poate să nu încapă în pătuc, iar o saltea prea mică creează un spațiu gol la margini, în care se pot înțepeni parți ale corpului bebelușului. Majoritatea producătorilor de saltele pun la dispoziția clienților saltele cu dimensiuni personalizate.

-    Aerisire. Pentru un mediu igienic și curat salteaua trebuie să fie îmbrăcată într-un material care respiră. De-asemenea salteaua trebuie ventilată/aerisită cel puțin odată în săptămînă.

-    Husa saltelei. Husa trebuie să fie din material cît mai natural și ecologic deoarece vine în contact cu pielea bebelușului.

-    Curățare. Optează pentru o saltea cu husă detașabilă, cu fermoar care poate fi spălată. În funcție de material sunt lavabile de mână sau la mașina de spălat.

Alege o saltea calitativă și asigură copilului tău un somn dulce și sănătos.