LUMEA SALTELELOR LA TINE ÎN DORMITOR

Ai cumpărat un pat și dorești ca gradul de confort din dormitor să fie maxim alege o saltea pe măsura necesităților tale. Chiar dacă ai o saltea veche pe care dorești să o folosești ar fi mai bine să o verifici, să vezi dacă nu are denivelări pe suprafață. Este bine să știi că pentru un somn sănătos ar fi bine să schimbi salteaua la 7-10 ani.

Industria saltelelor, se dezvoltă constant, astfel încît produsele să fie tot mai comode, mai sănătoase, mai calitative și mai accesibile la preț. Dacă înainte o saltea se făcea după un tipar, după un anumit standart (saltele cu arcuri), astăzi există modele de saltele fără arcuri, cu arcuri Bonel, cu arcuri independente, cu memory foam, spumă poliuretanică, latex, 3-4-5 straturi.

 

De asemenea, saltelele sunt împărțite pe categorii precum: saltele ortopedice, superortopedice, medicale, ergonomice etc.  Ceea ce îți rămîne să faci este să te informezi sau să mergi în magazine ca să testezi și să alegi salteaua cea mai bună pentru tine.

Pentru cei care nu își permit luxul de a se deplasa pînă la un magazin, din diverse motive, o simplă căutare pe google de genul saltea ieftină, saltea pat, saltea memory sau saltele ortopedice, îți va da o varietate de  variante.

Cel mai important criteriu rămîne, acel de a procura o saltea exact după dimensiunile necesare care ar asigura un somn sănătos, odihnitor și o poziție corectă a coloanei vertebrale în timpul somnului.