CUM ARATĂ PATUL ȘI SALTEAUA IDEALĂ?

Dormitorul este acea încăpere unde ne petrecem o bucată considerabilă de timp. Din această cauză trebuie ca patul și salteaua să fie ideală, deoarece anume un dormitor ideal este secretul unei vieți frumoase.

Un pat/saltea ar trebui să fie cu 10 cm mai mare decît cea mai înaltă persoana care îl folosește și suficient de larg pentru a permite ambilor parteneri, dintr-un pat dublu, să stea unul lîngă altul.

Baza pe care stă salteaua este importantă, aceasta modifică calitățile acesteia. O bază rigidă face salteaua mai tare, o baza pe arcuri, mai moale.

Este bine de știut că saltelele cele mai bune sunt cele care au arcuri și o margine rigidă, care contribuie la păstrarea formei. Saltelele trebuiesc întoarse, la fiecare șase luni, pentru a menține eficiența saltelei.

Se întîlnesc saltele cu arcuri independente care de regulă sunt mai scumpe, au o duritate puțin mai mică, însă sunt cele mai comode pentru că oferă o susținere echilibrată a tuturor parților corpului. Aceste saltele pot susține echilibrat persoane cu greutăți diferite.

O categorie aparte de saltele sunt cele cu memorie. Sunt umplute cu un material special creat de NASA, compus din miliarde de celule vasco-elastice, care răspund la temperatura și greutatea corpului. Sunt foarte confortabile și sunt excelente pentru persoanele care au probleme cu durerile de spate și articulații.

De-asemenea trebuiesc luate în considerare și pernele, acestea trebuiesc să fie confortabile și să asigure un somn liniștit și adînc. Pe piață se găsesc perne memory foam care sunt o alegere perfectă, deoarece reduc punctele de presiune și favorizează fluxul de singe.

Optați pentru un pat și o saltea de calitate și bucurați-vă de un somn sănătos.