TOP 5 SFATURI LA ALEGEREA UNEI SALTELE

În prezent producătorii de saltele oferă o gamă largă de modele și tipuri, care se deosebesc după tehnologia de fabricație, confort și preț. Trebuie să știți că de alegerea saltelei pentru dormitor depinde nu doar confortul din timpul somnului dar și sănătatea dvs.
Următoarele zece sfaturi vă vor ajuta să alegeți corect salteaua în conformitate cu bugetul și nevoile dvs.

 

1.    După vîrstă. Copiilor de pănă la vîrsta de 10 ani și persoanelor de după 60 de ani se recomandă saltelele fără arcuri, cu umplutură din material hipoalergetic (spumă poliuretanică). Chiar și o saltea cu arcuri foarte scumpă la sarcini poate produce vibrații mici  care pot afecta în mod negativ corpul celor mici, și sistemul osos al persoanelor cu o vîrstă înaintată. Persoanele care nu fac parte din aceată categorie de vîrstă pot alege saltele cu arcuri fie Bonel (arcuri bloc) fie Pocket (arcuri individuale).

2.    După greutate. Dacă greutatea dvs depășeșete 90 de kilograme, atunci trebuie să alegi o saltea cu o înălțime mai mare de 22 cm, pe bază de arcur, destul de rigidă.

3.    Dacă e o saltea pentru doi. În cazul în care pe saltea se vor odihni 2 persoane cu o diferența de greutate mai mare de 30 kg, se recomandă alegerea unei saltele cu arcuri cu cît mai multe arcuri pe m.p. În acest caz, atunci cînd se va mișca o persoană a doua nu va simți deformarea saltelei și nu își va tulbura somnul.

4.    Despre Ortopedicitate. Trebuie de știți că nu întotdeauna o saltea ortopedică –este o saltea dură. Uneori cuvîntul „Ortopedic‟ are mai degrabă scop de marketing. O saltea ortopedică mai întîi de toate trebuie să fie confortabilă, să susțină corect coloana vertebrală și întreg sistemul osos și să nu producă puncte de presiune.

5.    Despre Huse. Astăzi husele saltelelor sunt produse din materiale sintetice sau combinate, care sunt destul de practice și rezistente. Specialiștii recomandă alegerea unei saltele cu husă din material Jacquard  Acest material este foarte rezistent și durabil, care va proteja salteaua o perioadă lungă de timp.

De-asemenea un sfat destul de util – alegeți saltele doar de la producătorii direcți și cu experiență, doar atunci veți primi garanția completă pe saltea, și prețul produsului nu va include intermediari de interes.

Succes la cumpărători!