5 OBICEIURI PROASTE CARE FAFORIZEAZĂ DURERILE DE SPATE

Durerile de spate nu ascund întotdeauna probleme sau afecțiuni ale coloanei vertebrale.

Cîteodată cauzele apariției durerilor de spate sunt cîteva din obiceiurile proaste pe care le facem zi de zi, provocînd disconfort în zona lombară. În continuare îți descriem cîteva din cele mai grave obiceiuri proaste pe care îți chinuie spatele.

 

1.    Dormi pe o saltea vecehe.

Este una din cele mai rele obiceiuri. Saltelele sunt create pentru a-i oferi trupului tău o susținere de care are nevoie pe durata somnului timp de aproximativ 10 ani. După o perioadă de 10 ani, chiar și cele mai calitative saltele risca să favorizeze o poziție incorectă a coloanei vertebrale. Astfel dacă ai o saltea veche înlocuiești-o cu una nouă, cu o duritate mai mare decît mediu, pentru a-ți susține în mod corespunzător coloana vertebrală.

2.    Ridici lucruri grele.

Ridicarea frecventă a lucrurilor grele favorizează apariția durerilor de spate. Atunci cînd duci ceva greu întro mîină, coloana vertebrală își modifică poziția și, în timp, acest dezechilibru îți va crea neplăceri. Astfel specialiștii spun că greutatea maximă admisă nu trebuie să depășească 10% din greutatea corpului tău.

3.    Stai jos întreaga zi. Munca de birou fovorizează o aliniere a coloanei vertebrale incorecte pe întreaga perioadă de muncă. Dacă totuși ești obligat să stai așezată timp de 8-9 ore pe zi, asigură-te cel puțin că îți menții o postură cît mai puțin dăunătoare. Un sfat bun este să alegi un scaun ergonomic și să nu te apleci în față, atunci cînd lucrezi la laptop.

4.    Nu faci sport regulat. Exercițiile fizice contribuie la întărirea musculaturii din zona lombară, esențială pentru a evita durerile de spate. Astfel ar fi bine să mergi la sala de sport sau să faci exerciții acasă regulat.

5.    Porți încălțăintea nepotrivită. Este bine să știi că pantofii cu toc înalt îți obligă coloana să se arcuiască, iar balerinii pot favoriza distribuția inegală a greutății la nivelul piciorului, ambele fenomene provocînd apariția durerilor de spate. Specialiștii recomandă alegerea pantofilor cu toc mediu sau cu talpă ortopedică.

Încearcă să eviți aceste obiceiuri și bucură-te de un somn sănătos și relaxant.