CUM POȚI ALEGE CEA MAI BUNĂ SALTEA DE PAT?

Cel mai important element din dormitor nu este patul ci salteaua. Calitatea saltelei ne influențează somnul mai mult decît putem crede, așa că alegerea celei mai bune saltele de pat este o decizie importantă și greoaie.
Alegerea unei saltele bune pentru pat poate deveni și mai dificilă în cazul în care suferim de dureri de spate, dacă avem o greutate peste mediu, dacă suferim de insomnie și altele.
Înainte de a începe căutările se recomandă să vă documentați despre tipurile de saltele și în funcție  de necesitățile dvs și limita bugetului să alegeți tipul potrivit de saltea.

Criteriile principale pe care trebuie să le luați în considerație:

-    O saltea moale sau tare. O saltea prea tare nu este indicată deoarece poate provoca puncte de presiune, ce pot determina o postura incorecta a corpului pe durata nopții, iar o saltea prea moale va încovoia coloana vertebrală, astfel te vei alege cu mari dureri a coloanei vertebrale. Recomandarea noastră este să alegeți o saltea de duritate medie care vă va oferi o susținere corectă din punct de vedere anatomic.

-    Tipuri de saltea. Dacă apelați la tradiționalele saltele cu arcuri se recomandă să optați pentru saltele care au în componență mai multe arcuri, pentru o susținere cît mai uniformă a corpului pe durata somnului. Pe piață veți găsi saltele cu arcuri bloc și saltele cu arcuri îmbrăcate individual.

Puteți de-asemenea să optați și pentru o saltea din spumă poliuretanică, această spumă poate fi de diferite densități. Se recomandă alegerea unei saltea din poliuretan cu o densitate de 28 kg/mc.

Una din cele mai noi tehnologii în materie de saltele, este spuma memory foam. Saltelele Memory Foam se adaptează formei corpului, fiind sensibile la temperatura acestuia, punctele de presiune sunt astfel reduse la minim, asigurînd un maxim de confort, dar au un preț un pic ceva mai ridicat. Dacă nu vă permiteți să procurați o saltea cu memory foam, puteți să cumpărați macar o pernă memory foam.

Sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta să alegeți cea mai bună saltea de pat!