DURITATEA SALTELELOR PE ARCURI

În prezent saltelele pe arcuri sunt cele mai utilizate saltele și reprezintă cea mai comună alegere atunci cînd vine vorba de achiziționarea unei saltele noi. Acest fapt se datorează tehnologiei consacrata în timp, care garantează o saltea comodă și trainică dacă țineți cont de un aspect esențial și anume duritatea saltelei.

Duritatea saltelei este principala caracteristică de care trebuie să ținem cont atunci cînd ne alegem salteaua, aceasta fiind răspunzătoare pentru confortul resimțit și pentru calitatea somnului. O saltea prea tare poate crea puncte de presiune, la umeri, glezne, șolduri, iar o saltea prea moale poate ține coloana vertebrală în poziție încovoiată.

Saltelele cu arcuri pot avea diferite grade de duritate/rigiditate, în dependență de tipul arcului și umplutura saltelei, cel mai important element însă este miezul de arcuri, (tipul, densitatea și înălțimea arcurilor). Este bine de știut că saltelele cu arcuri bloc Bonell sunt saltele mai rigide de cît saltelele cu arcuri Pocket (arcuri individuale).
Un factor la fel de important, în determinarea confortului resimțit, este greutatea persoanelor ce vor utiliza salteaua.

Saltelele noastre sunt fabricate la cele mai înalte standarde și cuprind toate gradele de fermitate. Așadar, la noi poți găsi salteaua potrivită, indiferent de preferințele tale.