AFLĂ CARE ESTE INFLUENȚA POZIȚIEI ÎN CARE DORMI ASUPRA SOMNULUI ȘI SĂNĂTĂȚII

Un somn liniștit și sănătos înseamnă energie și bună dispoziție pe întreaga zi.

Din această cauză este foarte important ca salteaua pe care dormim să fie potrivită pentru nevoile fiecăruia și în special pentru poziția în care dormim mai des.

Felul în care dormim (poziția) pe timpul nopții poate afecta în mod direct starea de spirit pe care o avem a doua zi.

Există cîteva poziții de dormit, iată care sunt acestea:

-    dormitul pe spate - este cel mai recomandat mod de dormit, previne durerile de spate si de gît.

-    -dormitul pe o parte –este un mod de dormit recomandat mai ales pentru femeile însărcinate, previne de-asemenea durerile de gît și de spate și reduce sforăitul.

-    dormitul în poziția fetus – este o poziție nerecomandată, aceasta poate duce la apariția durerilor de articulații sau poate îngreuna respirația.

-    dormitul pe burtă – o poziție nefavorabilă, poate duce la apariția durerilor de mușchi și de articulații.

Dacă dormi pe spate, o saltea tare va exercita presiune pe muschii spatelui. Daca dormi pe o parte, alege o saltea cu straturile superioare mai moi, fiind mai comode pentru umeri și șolduri. Saltelele memory, cele ortopedice sau saltelele din spuma poliuretanică sunt cele mai potrivite pentru a-ți ameliora durerile de spate și pentru a avea un somn sănătos.

Important: Saltelele și pernele necalitative sau nepotrivit alese  pot deasemenea constitui cauza durerilor de coloana, articulații sau mușchi. De-asemenea acestea pot provoca insomnie, dureri de spate şi dureri în ansamblul corpului.

Alegeți saltele de calitate și bucurați-vă de un somn sănătos și adînc.