SALTELE PENTRU COPII – TIPURI ȘI CARACTERISTICI GENERALE

Saltelele pentru copii trebuie să fie confortabile și să facă faţă nevoilor celor mici, timp de mai mulţi ani.

Saltelele pentru copii trebuie să respire şi să elibereze tensiunea, special pentru corpurile în creştere. De-asemenea trebuie să fie dotate cu huse detaşabile, care se pot spăla în maşină, pentru a rămâne mereu proaspete.

Se întîlnesc trei tipuri de saltele pentru copii:

-    Saltele ortopedice pentru copii fără arcuri – sunt saltele realizate din spumă poliuretanică ( 28kg/mc), material non toxic, de calitate. Poate fi dotată pe o parte cu un strat de 1cm grosime de lînă naturală și sistem de aerisire încorporat. În ceea ce privește dimensiunea și înălțimea saltei poate varia de la caz la caz. Se recomandă în special pentru copiii nou născuți.

-    Saltele ortopedice pentru copii cu arcuri tip Bonell. Baza saltelei este realizată din arcuri tip Bonell realizate din sîrmă oțel inoxidabil de 2,2 mm bine tratate termic, pentru a oferi o rezstență elastică foarte bună în timp. Aceste arcuri (126 buc/mp) sunt acoperite cu o placă tip pîslă bine presată, peste care este aplicat un rulou de poliuretan cu grosimea de 3-4 cm și densitatea de 28 kg/mc. Suplimentar  salteaua poate fi dotată cu sistem vară-iarnă, un strat de lînă naturală pe o parte a salteluței.

-    Saltele ortopedice pentru copii cu arcuri individuale – arcurile tip Pocket sunt împachetate independent în săculeți de material textil, diamentru exterior al arcului 5 cm, grosime sîrmei 2.2 mm, înălțime arc 14 cm. În cazul saltelelor ortopedice cu arcuri independente, arcurile reacționează independent unul de altul în funcție de presiunea exercitată asupra lor. Saltelele cu arcuri independente pot avea diferite dimeniuni. Se recomandă în special pentru copiii cu vîrstă de peste 3 ani.

Toate trei tipuri asigură copilului tău un somn sănătos și o susținere corectă a coloanei vertebrale. Au huse detașabile și material tratat antialergic, antiacarieni care previne apariția mirosurilor neplăcute.

Pentru păcuri și dormitoare nestandarte se produc saltele la comandă după dimensiunile necesare, comanda durînd 2-3 zile.

O saltea pentru copii trebuie să fie numaidecît de calitate și să asigure o dezvoltare sănătoasă a acestuia în timpul nopții.