Tipuri de saltele în dependență de facilitățile acestora

Tipuri de saltele

Pe lîngă caracteristici și structură, o saltea perfectă trebuie să urmeze unii factori ce permit o menținere și îngrijire corectă a acesteea.

Cu ajutorul acestor factori poți prelungi durata de viață a saltelei, o poți proteja de diferite bacterii și praf și îi poți păstra mereu criteriile ei de bază.

 Atunci cînd îți alegi salteaua ar trebui să ții cont ca aceasta să urmeze cel puțin una dintre următoarele particularități:

Saltele hipoalergice

În ziua de astăzi, o mare parte din saltele sunt dotate cu proprietăți antialergice, ce previn apariția și dezvoltarea acarienilor și apariția diversor alergii. De obicei, husa acestor saltele este tratata cu aloe vera. De asemenea, din categoria saltelelor hipoalergice fac parte saltelele cu arcuri, saltelele cu latex și saltelele cu arcuri și latex.

Saltele cu husă detașabilă

Avantajele unor astfel de saltele sunt numeroase. O saltea cu husă detașabilă permite utilizarea husei pe ambele părți, curățirea acesteea ori de cîte ori ai nevoie și în primul rînd îngrijirea mai ușoară a saltelei. De asemenea, un lucru pe care nu ar trebui să îl uiți este că husa saltelei trebuie spălată conform anumitor reguli.

Saltele cu bandă 3D sau butoni de aerisire

Pentru a avea parte de saltele durabile și calitative, acestea trebuie să beneficieze de butoni sau de bandă 3D de aerisire. Acestea asigură saltelei o aerisire corespunzătoare, evită reținerea umezelii și permite o îngrijire mai ușoară a saltelei.c

Saltele cu sistem vară-iarnă

Saltelele cu sistem de vară și iarnă au două părți, o parte ce oferă confortul în timpul anotimpul cald și alta căldura necesară în timpul iernii. La fel, saltelele cu sistem de vară-iarnă sunt cele mai căutate și preferate saltele.