Recomandări privind întreținerea unei saltele din Latex

Intretinerea saltelei latex

Toate saltelele, indiferent de structura acestora, necesită o îngrijire și o întreținere a proprietăților acesteea.

Însă, fiecare saltea necesită atît metode comune de curățare și menținere, cît și alte acțiuni ce se potrivesc doar unui anumit model sau unui număr limitat de tipuri de saltele.

 De aceea, astăzi îți vom recomanda cîteva lucruri privind faptul cum trebuie îngrijită și întreținută o saltea din Latex, deoarece o saltea tratată corect îți poate fi de folos o perioadă îndelungată de timp.

În primul rînd, salteaua din Latex trebuie aleasă într-un mod corect, astfel încît să achiziționezi o saltea bună confecționată din materiale naturale și calitative, ci nu una din Latex sintetic.

O saltea din Latex, la fel ca și celelalte saltele trebuie amplasată pe un suport drept și tare sau pe o somieră și în niciun caz pe un pat cu placă de PAL. De asemenea, salteaua din Latex trebuie întoarsă și rotită odată la 3 luni.

Încă un factor important de care trebuie să ții cont este că Latexul este sensibil la umiditate, de aceea camera trebuie să fii mereu aerisită, astfel încît spațiul dintre saltea și corp să fie mereu uscată și să nu acumuleze un exces de umiditate. Astfel Latexul va permite o bună circulație a aerului și o evaporare corespunzătoare a umezelii.

Deci, pentru a întreține salteaua și a mări durata de viață a acesteea, trebuie să nu uiți de respectarea a cîteva reguli de bază de îngrijire a saltelei.