Efectele achiziționării unei saltele prea moi

Achizitionare saltele moi

În funcție de dorințele și necesitățile personale, fiecare persoană optează pentru achiziționarea unei saltele cu o anumită duritate.

Astfel, printre saltelele ce asigură un somn calitativ și sănătos se numără saltelele tari, medii și cele moi. Pe lîngă aceste 3 tipuri, pe piață poți întîlni saltele ce sunt prea moi sau prea tari. Achiziționarea unor astfel de saltele pot avea efecte destul de negative asupra sănătății și calității somnului tău. De aceea, astăzi vom vorbi despre saltelele prea moi și efectele acestora asupra corpului nostru.

 În primul rînd, ceea ce trebuie să știm este că saltelele moi și saltelele prea moi nu reprezintă unul și același tip de saltea.

Modelele de saltele moi sunt recomandate pentru persoanele ce preferă să doarmă pe o suprafață moale și comodă și persoanelor ce se confruntă cu anumite afecțiuni, cum ar fi bursita de șold. Printre aceste saltele se numără saltelele confecționate din spumă memory cu grosimea maximală de 5 cm și densitatea de 50 kg/m3 și cele ce au pe lîngă stratul de 5 cm de memorie alte straturi, cum ar fi arcuri, poliuretan sau latex, etc.

Saltelele prea moi sunt saltelele ce nu oferă un suport adecvat coloanei vertebrale și au efectul unui somn în hamac. Acestea pot fi saltelele memory ce au grosimea mai mare de 5 cm sau unele modele de saltelele ce sunt achiziționate la mîna a doua.

Acest tip de saltele pot avea anumite consecințe:

- Susținere și poziționare necorespunzătoare a coloanei vertebrale din motivul cufundării părții centrale a spatelui în saltea

- Din motivul că mușchii vor încerca să asigure coloanei vertebrale o poziție corespunzătoare, aceștia vor lucra neîntrerupt

- După 8 ore de somn, ți se va crea senzația că ai dormit tot acest timp într-un hamac

- Nu vei putea adormi ușor și te vei trezi des în timpul nopții, doar din cauza faptului că îți va fi greu să te miști și să găești o poziție confortabilă

- Riști să creezi sau să dezvolți micile afecțiuni ale spatelui sau a altor probleme de sănătate

- Dacă vei dormi pe o pernă prea înaltă, capul tău se va afla mereu prea sus, fiind tensionat. Astfel te vei trezi cu dureri de gît și/sau umeri, în funcție de poziția de somn preluată în timpul nopții.