Saltelele potrivite persoanelor supraponderale

Saltele perfecte

O întrebare frecventă pe care o poți întîlni în momentul alegerii saltelei ortopedice este:

Care este salteaua ce se potrivește persoanelor supraponderale?

Deci, în momentul alegerii saltelei ortopedice, un criteriu de care nu ar trebui să uiți este greutatea. În cazul cînd greutatea corporală ajunge la 100 kg și peste, atunci trebuie de acordat o atenție deosebită alegerii saltelei.

 Astfel, pe piață există un șir de saltele ce se potrivesc la perfecțiune persoanelor supraponderale. Aceste saltele pot fi saltelele cu arcuri la o înălțime de 22, 25 sau 30 cm, saltelele din poliuretan, etc. Ele îți pot asigura un grad înalt de confort și o menținere corectă a coloanei vertebrale.

Persoanelor supraponderale nu li se recomandă achiziționarea unor saltele ortopedice prea dure, deoarece acestea pot provoca dureri a spatelui și a regiunii lombare a coloanei vertebrale, ce se reflectă într-un mod negativ asupra corpului.

Saltelele pentru persoanele supraponderale au scopul de a menține coloana vertebrală și corpul într-o poziție corectă, astfel încît să permită relaxarea articulațiilor și evitarea apariției punctelor de presiune.

În momentul în care salteaua va fi aleasă într-un mod corect, impactul acesteea asupra corpului va fi unul pozitiv, adică bunăstarea, calitatea somnului, distribuirea greutății, poziția somnului, etc vor fi de cea mai înaltă calitate, iar salteaua îți va fi utilă o perioadă lungă de timp.