Necesitatea protejării saltelei de pat

Necesitatea protejarii saltelei

Salteaua de pat reprezintă un aspect important în confortul și liniștea din dormitor.

Fiind aleasă corect, aceasta oferă un suport adecvat corpului tău și o odihnă de calitate noapte de noapte. Însă, există un lucru de care mulți dintre noi nu țin cont, și anume: protejarea saltelei.

Prima și cea mai cunoscută protecție pentru saltea o reprezintă husa de saltea.

Aceasta poate fi simplă sau impermiabilă, aplicîndu-se peste saltea. Cele mai des utilizate sunt husele prevăzute cu elastice pe colțuri ce fixează husa de saltea.

O altă protecție pentru saltea, care îți poate oferi și un plus de confort, este salteaua topper. Topper-ul este o suprasaltea, din spuma memory (sau poliuretan) cu o grosime de 5 cm. Aceasta se așează pe salteaua de bază, având aceleași dimensiuni.

Aceste tipuri de protecție au un rol important pentru saltea, avînd un șir de beneficii, cum ar fi:

- Protejarea împotriva petelor.

În momentul în care investești bani într-o saltea de înaltă calitate, ai vrea să o menții curată cît mai mult timp. Astfel, datorită unei huse de protecție, vei putea evita apariția și menținerea petelor pe saltea.

- Protecția împotriva umezelei.

- Prelungirea duratei de viață a saltelei.

Fiecare model de saltea are o anumită durată de viață. Însă, atunci cînd aceasta nu este protejată corespunzător, durata de viață a saltelei se poate micșora. În acest mod, nu vei avea posibilitatea să te bucuri din plin de achiziție, pe cînd o protecție adecvată poate prelungi viața saltelei.

- Protejarea împotriva prafului.

Este cert că o saltea, la fel ca și o încăpere, nu poate fi menținută într-o perfectă curățenie, lipsă de praf sau organisme alergenice. Însă, o îngrijire periodică și o protecția pe măsură, poate să-ți fie de folos o perioadă lungă de timp.

Deci, iată principalele beneficii ale unei protecții de saltea. Astfel, putem spune că aceste 2 tipuri de protecții de saltea au scopul de a prelungi confortul și caracteristicile saltelei pe o perioadă cît mai îndelungată de timp, cît și de a proteja sănătatea celor ce dorm pe aceasta.