Acarienii – pericolul invizibil

Saltea

Probabil mulți dintre noi deja știu că cele mai mari probleme dintre alergeni, o cauzează acarienii.

Aceste microorganisme pot fi găsite în saltele, draperii, covoare, etc. Într-o saltea aceștia pot fi găsiți într-un număr de 1-2 milioane.

Simptomele alergiei cauzate de acarieni pot fi diverse, având o formă ușoară, și anume strănutul, lăcrimarea ochilor, mîncărimea nasului, dar și o formă mai complicată, cum ar fi rinita alergică, dermatita atopică, probleme similar conjuctivitei sau astmului dar și altele. Indiferent de simptome, starea generală a organismului este una plină de disconfort și rea.

În cazul unor dintre aceste simptome, este recomandată vizitarea unui medic, care va pune diagnosticul corect și va prescrie tratamentul potrivit.

Dacă vine vorba despre mediu din jurul nostru, trebuie să optăm pentru măsuri de diminuare a numărului de acarieni.

O soluție perfecta poate fi alegerea unei saltele ce este tratată împotriva acarienilor și a bacteriilor. Pe lîngă aceasta o saltea trebuie să fie aerisită corespunzător, ceea ce este asigurat de butonii de aerisire sau de banda 3D de aerisire.

De asemenea, o saltea trebuie să fie și îngrijită corespunzător, deoarece doar o saltea curată poate asigura o protecție față de acarieni, iar acest lucru la rîndul său asigură un somn liniștit.