Întreținerea saltelelor memory

Saltele Memory Intretinere

Spuma de memory este un material dezvoltat de NASA în anii 60.

Aceasta avea rolul de a diminua presiunea exercitată asupra corpui astronauților în timpul decolării și deja la începutul anilor ’90, acest material a fost încorporat și în componența saltelelor. În acest mod a fost creată o saltea moale, ce preia forma corpului, fiind nu doar confortabilă, dar și calitativă.

 În zilele de azi aceste saltele au devenit extrem de căutate pe piață, devenind o bună achiziție.

Însă, la fel ca și oricare tip de saltea, saltelele memory necesită o întreținere corespunzătoare, pentru ca aceasta să fie utilă o perioadă mare de timp. Deci, iată câteva sfaturi ce te vor ajuta să întreții într-un mod corect salteaua memory:

- Protejează salteaua bine cu ajutorul husei de protecție impermiabilă, de dorit a celor care sunt tratate împotriva acarienilor și bacteriilor.

- Aerisește periodic salteaua. Scoate așternuturile și deschide fereastra și permite aerisirea saltelei timp de 20 minute.

- La fel ca și celelalte saltele, nu uita să întorci salteaua odată la 3 luni, astfel evitând deformarea saltelei și formarea umezelii. În cazul că stratul de memory este doar pe o parte aceasta trebuie doar rotită.

- Așează salteaua pe o somieră cu lamele sau pe o bază cu un material ce permite aerisirea.

Urmând aceste sfaturi te vei putea bucura de salteaua memory un timp îndelungat, cât și de un somn de calitate.