DE CIT SOMN AI NEVOIE?

Se spune că cei care sunt activi noaptea se numesc bufnițe, iar cei care se trezesc dimineața se numesc ciocîrlii. Indiferent de ce tip de pasăre ești ai nevoie de somn și odihnă pentru a avea forțe și a te simți bine. Fiecare din noi are nevoie să doarmă un număr diferit de ore, acesta depinde de vîrstă, personalitate și obiceiurile somnului. E bine de știut că prin factorii relevanți nu este numai cantitatea ci și calitatea somnului.

Un somn de calitate trebuie să fie profund și odihnitor. Acesta depinde de mai mulți factori principalul fiind calitatea saltelei.
Medicii spun că nu există practic nici o regulă care ar determina numărul exact de ore necesar pentru somn. Dar se pot da oarecare orientări în dependență de vîrstă. Pentru bebeluși somnul ocupă 17-22 ore pe zi, pentru adult 7-8 ore este de ajuns, iar odată cu înaintarea în vîrstă omul doarme mai puțin de 6 ore.

Un mod foarte bun de a înțelege de cîte ore ai nevoie de somn este să asculți de corpul tău. Dacă ziua te simți odihnit, vesel și plin de energie, atunci ai dormit bine noaptea. Și nu uita un somn bun rezultă dintr-o saltea ortopedică de calitate.