CE TIP DE SALTEA SĂ CUMPAR PENTRU UN NOU NASCUT – CU ARCURI SAU FARA ARCURI

Salteaua copilașului tău e la fel de importantă ca și pătucul, deoarece are implicații în somnul, sănătatea și siguranța bebelușului. O saltea dură este cea mai recomandabilă saltea, deoarece va susține coloana vertebrală în poziția corectă și va asigura o circulație a sîngelui optimă.

Pentru început atunci cînd dorești să procuri o saltea sau alta, trebuie să fii sigur de dimeniuni, deoarece orice spațiu rămas liber între saltea și laterala patului reprezintă pentru micuț pericol.
Cele mai des tipuri de saltele pentru copii sunt cele cu arcuri și cele fără arcuri ( saltele poliuretanice).

Pînă la vîrsta de 3 anișori recomandabile sunt saltele poliuretanice. Aceste saltele au o fermitate înaltă, sunt antialergice și nu reprezintă nici un risc pentru bebeluș. Deși standart pătucul pentru copii are 60x120 cm, pot exista și variante nestandarte. Înălțimile optime pentru o saltea poliuretanică pentru copii sunt 8, 10, 13 sau 15 cm.

La alegerea unei saltele poliuretanice este foarte important ca să atragi o mare atenție densității materialului, densitatea trebuie să fie înaltă pentru a avea o durată cît mai mare de viață.

După vîrsta de 3 ani, puteți opta și pentru o saltea cu arcuri pentru copii, aceasta fiind cu o duritate medie.

Pentru a te informa mai bine despre salteaua potrivită pentru bebeluși sau pentru a face comandă nu ezita să ne contactezi.