CÎTEVA IDEI ÎN ALEGEREA UNEI SALTELE PERFECTE

Salteaua este un accesoriu  important al patului tău. Dar asta nu înseamnă că atunci cînd alegi o saltea trebuie să te bazezi pe exteriorul și criteriile estetice ale acesteia. Mulți comercianți în scopuri de ași crește vînzările, le conferă saltelelor un aspect frumos, cu design atractiv și huse elegante și stilate.  Aceste detalii de obicei atrag mulți cumpărători și îi fac să uite că totuși o saltea trebuiește analizată și din punct de vedere interior și cofort.

 

Din aceste considerente, trebuie să fiți foarte atenți și informați cînd alegeți o saltea. De obicei saltelele  ortopedice sau saltele cu memorie sunt realizate pe un schelet metalic, denumit miez elastic din arcuri din oţel, fapt ce asigură saltelelor elasticitatea, flexibilitatea şi mai ales rezistenţa înaltă. În funcţie de producător,  miezurile elastice pot fi îmbracate în mai multe straturi de: pâslă rigidă, vată textilă, lână, poliuretan sau spumă memorie.

De asemenea un alt tip de saltele ortopedice  sunt cele fără arcuri, pe bază de poliuretan , care în funcție de producător pot să difere ca calitate și ca material folosit. O saltea ortopedică de calitate poliuretanică trebuie să aibă o densitate a materialului de 28 kg/m3.

Atunci cînd sunteți într-un magazin de saltele cereți consultantului să vă arate și o saltea secționată, pentru a vedea structura interioară și de-asemenea nu ezitați să probați mai multe tipuri de saltele pentru a vedea care întradevăr este salteaua potrivită pentru dvs.