5 SFATURI DE BAZĂ PENTRU UN SOMN SĂNĂTOS

Dacă te trezești în fiecare diminiață cu dureri de spate, umeri, găt și bazin este timpul să iei careva măsuri pentru a-ți îmbunătăți calitatea somnului.

Astfel, ne-am hotărît să vă ajutăm cu cîteva sfaturi legate de îmbunătățirea mediului de dormit.

1.    Salteaua trebuie să fie de calitate.

O saltea bună are grijă mereu de coloana vertebrală și asigură un somn de calitate. De obicei o saltea trebuie aleasă în funcție de conformația fiecăruia și în funcție de problemele medicale.

2.    Husa trebuie să fie din materiale tratate antiacarieni. Husa saltelei este o altă piesa extrem de importantă în timpul odihnei. Dacă husa nu lăsa corpul să respire, veți resimți disconfort fizic pe toată durata somnului și riscați să vă treziți transpirați.

3.    Perna nu trebuie să exercite presiune asupra capului/gîtului. Perna este un accesoriu foarte important pentru a avea un somn odihnitor. Dacă perna nu va susține capul într-un mod corect, dimineața veți resimți dureri în zona gîtului și chiar și a umerilor. Alegeți perne memory foam astfel veți avea un somn sănătos.

4.    Dormitor aerisit – cu puține piese de mobilier. Dormitorul trebuie să fie cît mai aerisit, cu piese de mobilier doar  necesare (pat, noptiere, comoda, dulap pentru haine).

5.     Lenjerie. Lenjeria trebuie sa fie din bumbac pentru a preveni senzatia neplăcuta ce poate apărea atunci cînd pielea atinge un material necalitativ. Lenjeriile din bumbac sporesc considerabil gradul de confort în timpul somnului.

Să aveți un somn sănătos!